skip to Main Content

На Вінниччині попередили два випадки махінацій із земельними ділянками

За апеляційною скаргою прокуратури Вінницьким апеляційним судом скасовано рішення Немирівського районного суду. Ним незаконно визнано за громадянами в порядку спадкування право постійного користування земельною ділянкою, що згідно із законодавством не може входити до складу спадщини та спадкуватися. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Відтак за реагування прокуратури попереджено протиправне використання 50 га землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 13 млн грн у Райгородській сільській громаді.

Окрім того встановлено, що у 2016 році на території Липовецької міської громади у приватне володіння незаконно вибуло 2 га землі сільськогосподарського призначення вартістю 3,6 млн грн внаслідок т. зв. «подвійної» приватизації.

Відтак прокуратурою до Липовецького районного суду заявлено позов про витребування земельної ділянки з приватної у комунальну власність Липовецької громади, який судом задоволено.

Після виконання судового рішення ділянка повернеться у власність громади, яка зможе нею належно розпорядитись та отримувати дохід у бюджет.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top