skip to Main Content

На Вінниччині шахрай видурив у пенсіонера 200 тисяч гривень

84-річний потерпілий повірив зловмиснику, який телефоном розповів пенсіонерові, що його донька нібито потрапила в ДТП і на її лікування терміново потрібні гроші. Підозрюваного затримали в Києві, де він вчинив аналогічні злочини. Він перевіряється на причетність до інших шахрайств. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами керівника відділення поліції №3 Гайсинського районного управління поліції Максима Ільяшова, у кінці жовтня мешканець м. Ладижин повідомив про злочин. Потерпілий розповів, що до нього зателефонували й повідомили, що для лікування доньки, яка нібито постраждала в автопригоді, необхідні кошти. Наляканий чоловік виконав вказівки шахрая, і коли останній прийшов до нього, віддав 4600 доларів США.

Поліцейські відпрацьовували записи з відеокамер встановленої в місті системи «Smart City». Отримавши зображення осіб, які перебували в Ладижині в період вчинення злочину, поліцейські почали працювати над їх ідентифікацією.

Працівники поліції відтворили маршрут руху 20-річного підозрюваного і проведеним комплексом заходів встановили особу останнього та місце його перебування. Правопорушник виявився причетним до ще двох аналогічних шахрайств, за вчинення яких був затриманий працівниками Голосіївського Управління поліції.

27 грудня за процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури зловмиснику, який утримується в слідчому ізоляторі Києва, повідомлено про підозру. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top