skip to Main Content

Нардеп Дубінський, якого звинувачують у державній зраді,  опинився у СІЗО

Державне бюро розслідувань повідомило, що суд взяв під варту нардепа Олександра Дубінського, якому вчора було повідомлено про підозру у державній зраді.

В ніч з 13 на 14 листопада Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави. Засідання проходило у закритому режимі. Про рішення суду повідомив на виходи з судової зали сам депутат, а згодом — Державне бюро розслідувань. Дубінський, якого підозрюють у державній зраді, пробуде у СІЗО до 12 січня 2024 року.

Нагадаємо, Служба безпеки України разом із Державним бюро розслідувань у понеділок, 13 листопада, провели обшуки в народного депутата. Про це повідомили джерела у правоохоронних органах.

За висновками проведених обшуків, нардеп  отримав нову підозру – за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

За даними слідства, він мав позивний «Буратіно» і «входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу ЗС Росії (відоме як ГРУ)». У СБУ повідомили, що основне завдання цієї організації – «розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація держави на міжнародній арені».

Вже ввечері суд розпочав розгляд клопотання про обрання Олександру Дубінському запобіжного заходу. За пропозицією прокурора райсуду суддя вирішила проводити засіданняв закритому режимі.Хоча за словами адвоката, підозрюваний сам наполягав на відкритому та прозорому засіданні.

Додамо, що раніше депутат Дубінський отримав підозру у справі щодо виїзду за кордон на основі неправдивих відомостей. Суд зобов’язав його носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і за вимогою прибувати до слідчого.

СБУ інформує, що про підозру повідомили не лише Дубінському. А й співробітникам російського ГРУ Алєксєєву, який, як з’ясувалося, створив цю злочинну організацію. Та Савіну – його заступнику, який займався операційним керівництвом групи з території рф. Також  підозру винесено агентам рфекснардепу Деркачу та експрокурору Кулику.

Підозрюваний Дубінський, у ексклюзивному інтерв’ю «Суспільному» каже, що єдиною метою за матеріалам, котрі оголошуються у суді, є те, щоб він перестав створювати контент в YouTube, TikTok та Telegram. Перестав критикувати владу, тому потрібно помістити його кудись, де б він не міг цього робити.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Якщо ж підозри виявлять небезпідставними і доведеними, зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top