skip to Main Content

Наслідки удару по терміналу «Нової пошти» під Харковом

Пізнім вечором суботи росіяни ракетами вдарили по терміналу «Нової пошти» у селищі Коротич під Харковом. На місці загинуло шестеро людей, ще 16 отримали поранення.

На ранок 22 жовтня Суспільне опублікувало світлини з наслідками трагедії. За повідомленням прокуратури, для удару росіяни використали ракети з комплексу С-300, запустивши їх з Білгородської області рф.

Внаслідок удару зруйновано будівлю терміналу, було пошкоджено сім вантажівок, а на місці спалахнула пожежа. За офіційними даними, шестеро людей загинули і 16 отримали поранення — всі вони співробітники Нової Пошти.

За словами медичного директора однієї з лікарень міста Руслана Врагова, семеро людей — у тяжкому стані, ще дев’ятеро отримали легкі та середні поранення. Життя двох чоловіків підтримують за допомогою апаратів ШВЛ, вони отримали мінно-вибухові травми, їм заділо легені, шлунок, печінку, селезінку. Поранені перебувають під наглядом лікарів.

Руслан Врагов каже, що ампутацій пораненим не робили. За його прогнозом, через п’ять-сім днів планують виписувати пацієнтів у стані середньої тяжкості, а легких – за один-два дні.

Працівники терміналу не мали шансу добігти до укриття, адже сирени пролунали за секунди до вибуху. Додамо, що з’явилося відео останніх секунд роботи терміналу, опубліковане «Новою поштою» у соціальній мережі X, на якому видно момент ракетного удару.

“Нова пошта” у зв’язку з атакою оголосила неділю 22 жовтня днем жалоби.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top