skip to Main Content

«Не чекайте іскри, а висікайте її» – графічний дизайнер  

В епоху цифрових технологій все навкруги почало набирати нового значення. Світ поділився на глядачів й митців. Банери, візитівки, логотипи, вивіски у кав’ярнях та інше створюють графічні дизайнери. Ідучи вулицею або ж гортаючи стрічку в Інстаграм, ми зіштовхуємося з їх працею. Сьогодні розкажемо, що ховається за роботами дизайнерів.

Поради майстрині

Спеціально для «СічНьюз» графічний дизайнер Тетяна Пастушенко (Монастирище, Черкаська область) дала поради, які їй допомагають не втрачати натхнення.

1.Читайте як можна більше. Звертайте увагу навіть на те, що не цікавило вас раніше. Погортайте журнал, стрічку у Фейсбук. Читайте словники, так буде простіше уявити асоціації. А взагалі немає ніякої різниці, звідки ти береш натхнення. Головне – шукати!

2. Не чекайте іскри.  Працюйте над її створенням. Якщо сидіти, склавши руки, можна ніколи її не дочекатись.

Значення кольорів

Дизайнери вміло використовують кольори для зацікавлення людей. У нашій підсвідомості існують асоціації з певними сферами. Зелений і синій колір символізують зцілення, здоров’я. Тому їх успішно використовують в аптеках, стоматологічних кабінетах тощо.

Щоб підкреслити вишуканість й елегантність, спеціалісти використовують темні кольори. Чорний та коричневий часто застосовують бренди з одягом або ж косметичні фірми. Яскраві відтінки викликають позитивні асоціації, тому графічні дизайнери послуговуються ними у розважальних сферах.

Процес творчості

Гуляючи містом (наприклад, у пошуках гарного вбрання), перед нами постає вибір, у який саме магазин нам краще зайти. Ми опираємось на візуальну картинку. Головна задача графічного дизайнера, щоб за допомогою його роботи цей магазин впізнавали.

Що відбувається, коли до спеціаліста звертається клієнт. Першою справою графічний дизайнер надсилає бриф (спеціальна анкета, в якій клієнт має вказати свої побажання). Наступним ділом дизайнер її опрацьовує. Звертають увагу на всі побажання клієнта. Наприклад, яку саме цільову аудиторію потрібно залучити. Тут стають в пригоді, кольори, про які ми вже розповідали. Потім дизайнер вивчає конкурентів, щоб нікого не повторити, а навпаки, – зробити краще. Після всіх цих етапів починає роботу.

За тією гарною картинкою, яку ви бачите, ховається творча та складна робота, – сказала Тетяна Пастушенко.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top