skip to Main Content

Перший латиноамериканський легіонер «Ниви»

-Привіт, Гільєрме. Радий, що нам, нарешті, вдалось з тобою поспілкуватись. Чесно кажучи, я навіть трішки хвилююсь, адже ти перший бразилець в команді за всю історію її існування.

-Привіт. Я щасливий бути першим бразильцем в команді. Можливо, слідом за мною прийде хтось інший з нашої країни, щоб надіти цю чудову футболку з логотипом “Нива”.

-Чому ти обрав саме вінницьку «Ниву», як варіант продовження своєї футбольної кар’єри?

-Мій менеджер розповів про проєкт “Нива”. І я подумав, що вінницький клуб стане гарним місцем для початку кар’єри, і мав рацію! Я дуже задоволений командою.

-Розкажи про свій шлях в дорослий футбол. Яким він був?

-Я почав грати в м’яч у віці 11 років, у школі свого рідного штату Рорайма. В 14 років поїхав до “Гоясу”, але за клуб зумів грати лише у віці 16 років. До 17-ти виступав у Паулісті (футбольна ліга Бразилії ). Після від’їзду я поїхав до Уніяо Могі, щоб грати професійно в чемпіонаті серед гравців молодше 23 років (U-23)

-Коли розпочався твій “український період” у футбольній кар’єрі ?

-У віці 18-ти років. Я опинився в “Колосі” (Ковалівка). ІЦ був близький, щоб підписати з ними контракт. Але розпочалась війна, і я поїхав до Бразилії. Потім відправився до “Марімпол Сіті” в Литві. Далі вийшло, що

“Колос” зв’язався з “Нивою”, через що я зараз знаходжусь у Вінниці.

Чому ти вирішив відправитись до Європи, а не продовжувати грати в Бразилії і надалі?

-Це була моя мрія, грати в Європі. А Бразилія має багато своєї «футбольної мафії».

-І ось ти опинився в Вінниці. Як пройшла акліматизація в клубі? Тобі сподобалось місто, яке представляє «Нива» на футбольній мапі України?

-Мене добре прийняли, з великою увагою від усіх членів команди. Сподобалося місто, воно дуже затишне. «Нива» є командою, у якої є все, щоб піти далеко, поборотися за перше місце

-Статистика свідчить, що серед легіонерів ти займаєш 13-ту сходинку за кількістю зіграних матчів у футболці “Ниви” за час її існування…

-Добре! Спробую потрапити в ТОП-10 за цим показником.

-Яке в тебе амплуа на футбольному полі?

-Захисник.

-В європейському баченні футболу всі звикли, що бразильці – це чудові півзахисники та нападники. Захисна ланка виглядає не так яскраво. Чому саме таку позицію ти обрав?

-Хіба бразильські гравці не вміють захищатись!? (посміхається-авт.). Я обрав таку позицію через свого батька. Він також грав у футбол на позиції захисника.

-За яку команду у світовому футболі ти вболіваєш?

-“Реал” (Мадрид).

-Якого футболіста ти вважаєш найкращим у своїй справі ?

-Едера Мілітао.

Чому саме Едер? Чим він тебе так вразив ?

-Через його якісні дії на полі. Маю кілька кумирів у Бразилії : Неймар, Пеле, феномен Роналдіньо.

-Український стиль гри у футбол відрізняється від того, якому ти навчали в Бразилії ?

-У Бразилії ігри вирішуються переважно за рахунок індивідуальних дій гравців. В Європі все в основному вирішуються за рахунок колективних дій.

-Можеш детальніше?

-Футбол в Бразилії спрямований на індивідуальні вміння лідерів команди. Колективна гра все ще мало розвинена в моїй країні. Тому бразильські команди намагаються шукати європейських тренерів, щоб більше зрозуміти стиль командного футболу.

-Кого з українських футболістів ти вважаєш найкращими?

-Я мало обізнаний з постатями українського футболу. Тому зроблю висновок з того, що зумів побачити. Мені подобається гра президента “Ниви” Артура Загорулька та капітана команди Олександра Борячука.

-Стежив за мундіалем в Бразилії 2014 року?

-Так. Можливість приймати Чемпіонат світу це було свято для всієї країни.  

-На твою думку, чому тодішній склад збірної Бразилії виступив невдало на домашньому чемпіонаті світу?

-Тому, що я не був достатньо підготовлений, щоб грати на чемпіонаті світу (сміється-авт.).

Але невтішний результат ніяк не впливає на те, що команда з Бразилії є однією з найкращих у світі і її варто боятись.  

-Окрім футболу, що ти полюбляєш робити у вільний час?

-Коли я тут, то люблю сидіти вдома, граючи у відеоігри та дивитись телевізор. Коли знаходжусь в Бразилії, то спілкуюся з друзями, родиною і завжди ходжу до церкви.

-Ну і декілька слів для вболівальницької спільноти «Ниви».

-Я вірю в проєкт “Нива”. Завжди підтримую команду, коли вона переживає гарний відрізок часу або поганий. Слава Богу! І нехай Україна виграє цю війну. Спілкувався Андрій Пацановський

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top