skip to Main Content

Право власності на ділянці біля кордону повернуто державі

Виконано рішення Господарського суду Вінницької області про скасування державних реєстрацій та припинення права комунальної власності на земельну ділянку площею 21 га вартістю 4,4 млн грн в межах прикордонної смуги. Це було зроблено за позовом прокуратури в інтересах держави (в особі Вінницької обласної військової адміністрації) до Ямпільської міської ради, інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

У 2021 році Ямпільською міською радою в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право комунальної власності на земельну ділянку площею 21 га, з яких 1,43 га захоплює територію державного кордону, що відноситься до земель оборони та не підлягає передачі в комунальну власність.

У зв’язку з цим прокуратура ініціювала скасування державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі та права комунальної власності Ямпільської міської ради на неї в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Наразі порушення усунуто та Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідну для облаштування державного кордону ділянку у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

Загалом упродовж 2023 – 2024 років органами прокуратури Вінниччини на захист інтересів держави щодо незаконного вибуття з державної власності земель прикордонної смуги подано 24 позови стосовно 38 ділянок площею 844 га вартістю 4 млрд грн. З них вже задоволено 4 позови щодо 7 ділянок площею 137,2 га вартістю 28 млн гривень.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top