skip to Main Content

Продала автівку, щоб задонатити бійцям на «Старлінк»        

Українка, яка мешкає за кордоном, продала власний автомобіль, щоб на отримані кошти придбати хлопцям із ЗСУ «Старлінк». Вона хвора на епілепсію. Але патріотична жінка вирішила витратити гроші не на лікування, а на допомогу Захисникам задля перемоги над ворогом.  

«Старлінк» вже передали танковому екіпажу на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Про це «СічНьюз» розповіла голова громадської організації «Подільська ластівка» і співзасновниця волонтерського центру «З Україною в серці», що діє  на базі обласної станції юннатів, Оксана Іванькова.

«Любов по-вінницьки»

Представники «Подільської ластівки» за останній час втрете відвезли вантаж для військових на Куп’янсько-Лиманський напрямок. Загалом це була вже 32-а поїздка цих волонтерів на передову.      

-Зібрали все те, що необхідно військовим: будівельні матеріали для польової фортифікації, хімічні грілки, ліки, одяг, військову амуніцію, смаколики, харчі і нашу «любов по-вінницьки», – розповіла Оксана Іванькова.

Вона додала, що корисний вантаж вдалося зібрати за допомогою небайдужих представників волонтерської спільноти регіону.

-Наприклад, смаколики для бійців готували господині сіл Зозів і Тростянець та виробники крафтової продукції. Із нами активно співпрацює благодійний фонд «Подільська громада». Допомагають й наші земляки, які перебувають за межами України – у Польщі та Італії. Вони надсилають гроші або посилки, якими ми закриваємо запити бійців. Таким чином, окрім «Старлінку», зараз веземо бійцям тепловізор і прилад нічного бачення, – зауважила Оксана Іванькова.

Ворогам – кришка

Директорка обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька додала, що волонтерський центр «З Україною в серці» активно діє на базі її закладу із перших днів війни. Це відбувається у рамках масштабного проєкту «Патріотизм у юннатівському колі».    

Діти і педагоги активно допомагають волонтерам – формують, фасують, вантажать благодійні посилки для бійців ЗСУ. А ще юннати пишуть військовим листи і створюють для них патріотичні малюнки.     

-Щомісяця на нашій станції оголошується волонтерський день. Починається «мурашник»: старші вихованці і керівники гуртків готують вантаж загальною вагою 4-5 тонн для відправки. Це овочі, вирощені на наших ділянках, продукти і випічка від батьків, теплий одяг тощо, – повідомила Ольга Драгомирецька.     

Також вона додала, що юннати збирають кришки від пляшок в рамках іншого проєкту. Зокрема, їх передають для подальшого виготовлення дронів.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top