skip to Main Content

Пропонують присвоїти звання Героя України посмертно вінничанину Сергію Петуховському

На сайті електронних звернень Президента зареєстрована петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, жителю міста Вінниця, головному сержанту взводу охорони роти охорони військової частини А1231, старшому сержанту Петуховському Сергію Миколайовичу. Він народився 17.07.1970  року. Наразі зібрано 10,5 тисячі голосів із 25 тисяч необхідних.  

З початком повномасштабної війни Сергій Миколайович пішов до військкомату, аби приєднатися до оборони рідної країни. Він ніколи нічого не боявся і в перші дні війни, не вагаючись, пішов на захист України зі словами, що не залишить цю війну дітям та онукам, їх він любив найбільше.

В званні старшого сержанта захищав країну у складі 456-ї бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди (в/ч А1231). У військовому колективі Сергій Миколайович вирізнявся добротою та високим почуттям відповідальності. Побратими хвалили його за “золоті руки” та майстерність, яка була так необхідна в нелегкій військовій справі.

Старший сержант Петуховський був мудрим командиром та міцною опорою для своїх людей. Через деякий час підрозділ охорони вирушив у відрядження до новосформованої Зведеної стрілецької бригади Повітряних Сил. Сергій Миколайович був одним із тих, хто першим приєднався до рядів оборонців, які виявили бажання продовжувати службу у стрілецькому загоні, – йдеться у петиції.  

Перший бій старший сержант Петуховський разом із побратимами зустрів під Новобахмутівкою. Тоді довелося тримати майже кругову оборону та відстрілюватися від переважаючих сил противника, не залишивши ворогу жодного шансу.

Згодом підрозділ старшого сержанта Сергія Петуховського перейшов до рішучіших дій для того, аби вигнати окупантів із рідної землі, – від оборони до наступу. Влітку 2023 року почався контрнаступ українських сил. І Сергій у складі свого загону також брав участь та воював проти російських загарбників, крок за кроком позбавляючи ворога наміру й далі топтати український чорнозем. Велися запеклі бої… Штурм за штурмом для Сергія Миколайовича проходив успішно, але вже 9 серпня його серце перестало битися назавжди.

Група військових проводила штурмові дії зі звільнення населеного пункту Урожайне Волноваського району Донецької області. І була помічена ворожою розвідкою, після чого українських бійців чекав масований артилерійський обстріл. Ворог застосовував усі наявні види озброєння. І в якусь мить ворожа міна поцілила прямо біля Сергія Миколайовича, внаслідок чого він отримав важкі травми, несумісні з життям, – інформує автор петиції.   

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top