skip to Main Content

Шахістка із Палестини здобула медаль на обласних змаганнях у Вінниці

На змаганнях Універсіади Вінницької області з шахів, що пройшли вчора у технічному університеті, увагу привертала студентка в хіджабі. Нею виявилася 19-річна мусульманка Аміна Дана із невизнаної Палестини. Це території, окуповані Ізраїлем.

Дівчина із гарною посмішкою показала непогану гру і в складі збірної медуніверситету здобула срібну нагороду.   

Навчаюся на другому курсі. Шахами я займалася у Палестині із 14 років. Вже через рік поїхала на міжнародні Ігри до нинішньої країни-агресорки росії. Там я представляла Палестину. І посіла п’яте місце серед понад 30 шахісток з країн, у яких хтось з батьків — з країн пострадянського простору, — сказала Аміна Дана.

Батько Аміни Каїс — палестинець, мати Тетяна — вінничанка. Тому дівчина гарно володіє українською  мовою. Хоча вважає своїм домом Палестину, куди повертається на літо. А у Вінниці живе з бабцею, поки опановує медичний фах.

Війни в Україні Аміна не боїться. Бо в рідній Палестині, за її словами, бойові дії безперервно йдуть близько 75 років.

У Вінниці я продовжую займатися шахами. Відвідую університетський клуб. Також іноді граю проти дідусів у клубі Центрального міського парку. Вважаю, що середній рівень шахів в Україні та Ізраїлі є приблизно рівним, — додала Аміна Дана.     

Змагання провело обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти. До кожної збірної входило по двоє юнаків і дівчат.

Золоті нагороди здобула команда Донецького національного університету імені Василя Стуса. Цей колектив на чолі із майстром спорту України Владиславом Лукіянчуком виграв усі чотири матчі. На другому місці – команда медуніверситету на чолі із кандидатом у майстри спорту Павлом Півнем. Бронзові нагороди здобула команда Вінницького національного технічного університету на чолі із кандидатом у майстри спорту Владиславом Полігасом (Жмеринка).    

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top