skip to Main Content

«Спартаківці» перемогли на міжнародному борцівському турнірі у Польщі

Триває активний розвиток Всеукраїнського ФСТ «Спартак». Його представники звеличують країну і за кордоном. Зокрема, львівські «спартаківці» успішно виступили на традиційному міжнародному турнірі з вільної боротьби «Gala sportow». Він відбувся у м. Седльце (Польща).

Переможцем у ваговій категорії 60 кг став Маркіян Гринів. Його товариш по команді Назар Велінський здобув срібну нагороду у цій же вазі. Ще два спартаківські борці стали третіми. Це Гліб Бахтін (вагова категорія 65 кг) і Мирослав Баран ( вагова категорія 71 кг).

Загалом львівські «спартаківці» на цьому турнірі посіли перше командне місце.

Довідка

Вільна боротьба — спортивне єдиноборство, вид боротьби, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів. Кожен з них за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки, чи набрати більшу кількість очок в процесі боротьби. Від класичної боротьби вільна відрізняється широким спектром технік, що включають використання ніг (зачеп тощо).

До програми Олімпійських ігор вільну боротьбу включено в 1904 році, для жінок — в 2004 році. Чемпіонати світу проводяться з 1951 року, чемпіонати Європи — з 1928 року.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top