skip to Main Content

«Спартаківці» виграли турнір з боротьби «Щирецький килим»

У смт. Щирець (Львівщина) фінішував XVI-й традиційний дитячий турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат. Він був присвячений пам’яті героїв Небесної сотні і захисників України “Щирецький килим”.

В змаганнях взяли участь понад 200 учасників з Львівської та Тернопільської областей. Після підрахунку очок у загальнокомандному заліку перше місце посіла СДЮШОР «Спартаківець» (Львів).

Серед юних «спартаківців» в особистому заліку у віковій категорії U-10 переміг Сашко Коваліско, у U-13 – Іван Адамів Іван, у U-16 – Максим Кара і Олексій Ільків. Також «спартаківці» здобули близько двох десятків особистих нагород іншого ґатунку.

Під час змагань провели благодійний збір коштів на потреби Збройних Сил України. Зокрема, для одного із «спартаківських» тренерів Ореста Крочака. Він з перших днів боронить нашу Батьківщину.

Довідка

Вільна боротьба — спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів. Кожен із них за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки або набрати більшу кількість очок в процесі боротьби. Від класичної боротьби вільна відрізняється широким спектром технік, що включають використання ніг.

До програми Олімпійських ігор вільну боротьбу включено в 1904 році, для жінок — в 2004. Чемпіонати світу проводяться з 1951 року, чемпіонати Європи — з 1928.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top