skip to Main Content

«Спартаківці» виграли Всеукраїнські змагання зі спортивної аеробіки

У Житомирі фінішували Всеукраїнські змагання зі спортивної аеробіки «Кубок Корольова». Спортивне товариство «Спартак» представляли 14 вихованців однойменної Сумської ДЮСШ. Вони здобули вагомі 18 нагород, із них три – золоті. Зокрема, серед хлопців в індивідуальних виступах переміг Степан Косенко, а в парі серед дітей він же здобув золото разом із Аміною Ворожкою.

Спортивна аеробіка — вид спорту, який з 1995 року розвивається під керівництвом Міжнародної федерації гімнастики. Спортивна аеробіка є одним з п’яти видів гімнастики, разом зі спортивною і художньою, акробатикою і стрибками на батуті.

Спортивна аеробіка містить елементи спортивної та художньої гімнастики, спортивної акробатики і є одним з найдинамічніших, емоційних, видовищних видів спорту.

Слово «аеробіка» застосовують до різних видів рухової активності, які мають оздоровчу направленість. Його вперше у 1963 році вжив у однойменній книзі американський лікар Кеннет Купер. У своїй праці автор зазначив позитивні результати досліджень впливу аеробних тренувань на організм людини. Також медик відмічав великий внесок американської танцівниці Джекі Сорренсен у розвиток танцювального напрямку аеробіки.

Американська акторка Джейн Фонда значно збагатила танцювальну аеробіку, об’єднавши комплекс танцювальних вправ, які виконуються під музичний супровід, у формат уроку. У 1979 р. у Беверлі Хіллз акторка відкрила свою першу танцювальну студію аеробіки.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top