skip to Main Content

“Спартаківець” Андрій Іванов після програшу Кличку перейшов на кікбоксинг і став призером чемпіонату світу  

Легендарний вінничанин Андрій Іванов спочатку успішно займався боксом. Після програшу на ринзі зірковому Віталію Кличку він перейшов на кікбоксинг, де досяг значних успіхів. Спортсмена тренував видатний вінницький «спартаківський» наставник Едуард Михайлов.

З шести років Андрій Іванов займався плаванням, потім захопився веслуванням. З успіхом займався баскетболом: увійшов до юнацької збірної міста, їздив на всеукраїнські чемпіонати. Вчився баскетболу навіть у спортінтернаті в Молдові. Займався карате кіокушинкай під керівництвом вінничанина Олександра Гончаренка, де отримав хорошу фізичну підготовку. У 16 років навчався кікбоксингу у відомого фахівця Віталія Вдовкіна. А у 18 років Андрій Іванов пішов тренуватися до тренера Едуарда Михайлова. У 1993 році на чемпіонаті України Андрій Іванов зустрівся на боксерському ринзі з Віталієм Кличко і поступився за явної переваги опонента. До речі, в тому турнірі Віталій став другим, а вінничанин – третім.

Після поразки від Кличка-старшого Андрій Іванов вирішив спробувати свої сили в кікбоксингу, де під керівництвом Едуарда Михайлова досяг найвищого рівня, став майстром спорту міжнародного класу. Зокрема, був чемпіоном Європи у Стамбулі (1998 рік), багаторазово призером чемпіонатів світу (1995 -2001 роки). Також Андрій Іванов тричі ставав чемпіоном України і тричі завойовував Кубок України. На змаганнях він захищав кольори вінницького «Спартака». 

Детальніше – на сайті spartak.site

Пресслужба Вінницької міської організації «Спартак» 

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top