skip to Main Content

США радять не бити по російським енергетичним об’єктам

Вночі з десятого на 11 квітня російські окупанти знову атакували енергетичні об’єкти України. Зокрема, масований обстріл зазнав південь країни.

Важливо знати:

  • Бойова робота ППО тривала п’ять годин. Захисникам неба вдалося знищити 16 крилатих ракет, 39 ударних БпЛА та дві керовані авіаційні ракети.
  • Під прицілом агресора вчергове опинилися об’єкти енергетичної інфраструктури.
  • Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

Наслідки атаки:

Під обстрілом опинилися Харків, Харківська область, Київ, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв та Львів.

На Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об’єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

У Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформації про руйнування й постраждалих не надходило.

На світанку ворог масовано атакував різними типами ракет. По Запорізькій області спрямував керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. Сили протиповітряної оборони знищили дві ракети. На жаль, є і влучання.

У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Бойові зіткнення

Протягом минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень. Ворог завдав вісім ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

У Львівській області ворог атакував місто Стрий, запустивши по ньому ракети «Кинджали» і «Шахеди».

В Київській області окупанти обстріляли Трипільську ТЕС, яка є однією з найбільших в Україні. Міський голова закликав містян зачинити вікна в оселях, аби не дихати шкідливими продуктами горіння через пожежу.

Дивна реакція союзників

Коли ворог регулярно б’є по енергетичним об’єктам України, союзники намагаються не допустити дзеркальних дій від ЗСУ. Подвійні стандарти всюди. Зокрема, міністр оборони США Ллойд Остін заявив:

Коли ЗСУ б’ють по російських НПЗ, вони шкодять світовому енергетичному комплексу.

Остін порадив завдавати ударів по тим об’єктам , які безпосередньо впливають на перебіг бойових дій.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top