skip to Main Content

Стало відомо, коли вінницькі школярі повернуться за парти

На сьогоднішньому брифінгу заступниці директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації Тетяни Бондаренко йшла мова про ситуацію щодо спалаху захворювання на вірусний гепатит А. Він пройшов у офіційному медіа-центрі ОВА.

Сьогодні на Вінниччині провакціновано від гепатиту А 554 медпрацівники і 48 контактних осіб. Вакцина в регіоні ще є.

Тривають пошуки джерела інфекції. Взяли 300 проб води з центрального водогону, і всі вони негативні. Більш ймовірним є шлях розповсюдження інфекції через харчові продукти. Тому обстежують ринки і торгові центри. У працівників чотирьох ринків Вінниці виявлено антитіла, що засвідчує про хворобу на гепатит А.

Не скидають із рахунків й версію щодо про диверсію з боку росіян. Тому про результати перевірки ставлять до відома працівників відповідних спецслужб. Вони також проводили опитування контактних осіб.     

 Тетяна Бондаренко повідомила, що динаміка поширення хвороби йде на спад. Проте, не виключено, що незабаром у Вінниці почнеться друга хвиля гепатиту А. Також зафіксовані по кілька випадків захворювання у Хмільницькому, Жмеринському, Гайсинському і Тульчинському районах. Але 90 % заражених гепатитом А – саме із міста над Бугом.   

Тетяна Бондаренко розповіла, що діти у Вінниці знову сядуть за парти і перейдуть на офлайн-навчаня, коли серед них не буде випадків захворювання на гепатит А. Наразі чотири вінницьких школярі знаходяться на лікуванні в стаціонарі. Причому один із них поступив протягом минулої доби.    

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»  

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top