skip to Main Content

Страви із вишнями – візитівка Вінниці

Завершується сезон вишні. Ці плоди є однією з візитівок Вінниччини. Про те, наскільки вони популярні у нашій місцевості, говорять навіть топоніми. Зокрема, найбільший спальний масив міста над Бугом називається Вишенька, садиба засновника польової хірургії Миколи Пирогова мала назву “Вишня”. А ще це один із впізнаваних гастросимволів нашого міста. Офіційний туристичний сайт Вінниці зробив підбірку найпопулярніших страв з вишнею у закладах гостинності міста.

Борщ червоний з вишнями

Про борщ кажуть, що він прописаний в генетичному коді українців. Є величезна кількість рецептів цієї страви (у липні 2022 року культуру приготування українського борщу визнали об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО). Зазвичай основа унікального борщу у вінницьких ресторанах складається із свинячих ребер, сезонних овочів та стиглої або копченої вишні.

Вареники та хінкалі з вишнями

Мало хто знає, що всіма улюблена страва “вареники з вишнями” з’явилась після того, як українці спробували турецьку страву дюш-вару (пиріжки з прісного тіста з різними начинками). І в Україні вареники стали настільки популярними, що стали ще однією гастровізитівкою нашого народу, за якою нашу країну впізнають в усьому світі.

А деякі вінницькі ресторани, які пропонують відвідувачам страви грузинської кухні, пішли на цікавий експеримент і зміксували вареники з вишнями та хінкалі. В результаті вийшли хінкалі з вишнями.

Мусові тістечка

Після першої і другої страви, звісно, хочеться чогось солоденького на десерт. Мусові смаколики також є в меню закладів Вінниці. Ніжні та невагомі, вони також йдуть із додаванням вишні, а смак мають дуже легкий та тендітний.

Діліться своїми враженнями та пишіть в коментарях ваші улюблені страви з вишні.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top