skip to Main Content

Судять за агітацію за російський «референдум» на Херсонщині

28-річній жительці с. Чорнобаївки Херсонської області, громадянці України, повідомлено про підозру в публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними сторони обвинувачення, після окупації Херсонщини російськими військами у лютому 2022 року підозрювана мешкала в окупованій Чорнобаївці. Навесні рф почала підготовку до проведення в регіоні так званого «референдуму» щодо квазіутворення «Херсонська народна республіка».

У вересні того ж року підозрювана разом з кількома землячками знялася у ролику, який агітував місцевих жителів взяти участь у «виборах». На відео жінка з російським триколором в руках промовляє «Я сделала свой выбор. Я – за россию», «Я за будущее наших детей!», «Мы – за россию!».

Надалі пропагандистський матеріал був поширений серед великої кількості людей, сприяючи шкоді суверенітетові та територіальній цілісності України.

У листопаді 2022 року, після деокупації Херсонщини українськими силами оборони, підозрювана виїхала до Чернівецької області. Згодом злочинну діяльність громадянки було викрито та повідомлено про підозру. Інкримінованою статтею передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top