skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

У 44 роки померла заслужена артистка України Христина Трач

Ми втратили ще одну заслужену артистку України. Жінка була відомою балериною, солісткою балету Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Христина Трач пішла з життя 13 червня 2024 року. На момент смерті заслуженій артистці було 44 роки.

Сумну звістку повідомили колеги балерини у Facebook. Вони висловили свої співчуття близьким знаменитості.

Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумують з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени, заслуженої артистки України Трач Христини, – йдеться в повідомленні.

Христина навчалася у Львівському державному училищу культури і мистецтв. Ще за часів студентства артистка почала виступати у Львівському академічному театрі опери та балету. Все своє життя вона присвятила сцені.

Наразі причину смерті балерини не розголошують. Прощання з Христиною відбудеться 15 червня о 10:00 у фойє Львівської національної опери.

У репертуарі артистки понад 20 партій. Зокрема, Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад (“Баядерка”, “Дон Кіхот”), Жізель, Мірта (“Жізель”), Медора (“Корсар”), Одетта-Оділія (“Лебедине озеро”), Сванільда (“Коппелія”), Соломія Крушельницька (“Повернення Баттерфляй”).

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top