skip to Main Content

У Міжнародний день спортивного журналіста згадуємо колег, які пішли у вічність

День спортивного журналіста відзначається щорічно другого липня. У цей день 1924 року в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), яка сьогодні об’єднує майже півтори сотні національних спілок. Спорт у всі часи був і залишається тією силою, яка об’єднує не тільки окремих людей, а й цілі країни і континенти.

Звичайний день спортивних журналістів, як правило, вкладається у своєрідний «ритм». Вони обирають певну команду або вид спорту на цілий сезон або навіть рік. Оскільки багато ігор проводяться ближче до ночі або у вихідні дні, вони рідко працюють у звичний робочий час (з 9 ранку до 5 вечора). Найбільш характерно для них працювати на початку дня вдома, щоб встигнути передати свої ідеї та історії редакторам, зробити дзвінки, відправити електронною поштою свої напрацювання для можливих історій та написати свої розповіді.

Вирушаючи дивитися гру команди, перед змаганням, спортивний журналіст обов’язково працює з найбільш достовірними джерелами. Він вивчає записи команди і стежить за новинами.

У цей день хочемо згадати відомих спортивних журналістів із Вінниці, які внесли вагомий внесок у розвиток місцевого спорту і були переможцями всеукраїнських фахових конкурсів, а нещодавно пішли від у нас і вічність. Це, приміром, автор низки книг з історії місцевого спорту Іван Лозовський, «акули пера» Олександр Гальперін і Володимир Шафір, футбольний журналіст Олександр Коляда, телеоператор і журналіст Олег Хохлов. Вічна Вам пам’ять!

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»  

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top