skip to Main Content

У петиції пропонують дати відстрочку від мобілізації працівникам позашкілля

Як відомо, у вчителів шкіл в Україні є відстрочка від мобілізації. Тренери спортивних шкіл раніше підписували петицію до Президента України з аналогічною вимогою – вона набрала достатню кількість голосів, але не була підтримана державною владою.

Тепер аналогічне звернення створено щодо відстрочки від мобілізації для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти. ЇЇ автором є Олексій Рощупкін. Ось він як мотивує необхідність бронювання цієї категорії чоловіків:  

З початком повномасштабного вторгнення педагоги отримали законну відстрочку від мобілізації як критично важливі працівники, що потрібні для виконання державою її соціальних функцій. Але педагоги позашкільної освіти, яка є невід’ємною ланкою системи безперервної освіти, були позбавлені такого права на відстрочку. Тому вони будуть змушені закрити свої спортивні секції, циркові студії, гуртки пластунів, авіамоделювання, юних залізничників, робототехніки тощо. Замінити таких фахівців неможливо і як наслідок – це повна втрата цілих галузей позашкільної освіти назавжди, – пояснює Олексій Рощупкін.  

Як ви ставитеся до можливої відстрочки від мобілізації працівників позашкілля, пишіть у коментарях до нашого матеріалу.  

Довідка «СічНьюз»

До системи позашкільної освіти відносяться педагоги шкіл мистецтв, Малої академії наук, ДЮСШ, оздоровчих клубів, будинків дитячої творчості тощо.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top