skip to Main Content

У селі на Вінниччині відкрили клуб «Гросмейстер» і влаштували «Помідорний гамбіт»

У селі Велика Кісниця, що біля Ямполя (Вінницька область) останнім часом спостерігається справжній шаховий бум. 28 серпня там урочисто відкрили клуб «Гросмейстер». І з цієї нагоди провели відкритий обласний шаховий турнір «Помідорний гамбіт». Оригінальна назва змагання пов’язана із символом Великої Кісниці. Величезний пам’ятник томату облаштували на в’їзді до села. Недарма Велику Кісницю називають столицею по вирощуванню томатів на Вінниччині. У населеному пункті живе близько двох тисяч людей. З них понад 200 родин займаються вирощуванням помідорів.

На старт вийшли 30 спортсменів різного віку і статі. Окрім «господарів шахівниці», це були гравці з Вінниці, Ямполя, Гнівані, Северинівки, Цекинівки, Крижополя, Томашполя, а також вимушені переселенці зі Слов’янська і Краматорська (Донецька область).

Змагання було присвячено Дню села. Грали у сім турів за швейцарською системою. В підсумку переможцем став кандидат у майстри спорту України Владислав Бісеров (Крамарорськ-Ямпіль), який набрав 6,5 очки. На пів-очки відстав тренер Вінницької МДЮСШ № 6, кандидат у майстри спорту Михайло Шафір. Бронзова нагорода – в активі досвідченого Петра Очереднюка (Крижопіль).

Трійку найкращих серед жінок склали представниці Великої Кісниці Анна Федик і Карина Катрук і чотирирічна вінничанка Віолетта Шафір.

Всі медалі серед дітей цього разу здобули вихованці Вінницької МДЮСШ № 6, з клубів «Романтик» і «Пішак» : Тимофій Кирилко, Артем Іщук і Володимир Шафір.

Організатори, окрім традиційних медалей і грамот, підготували найкращим юним спортсменам комплекти солодких подарунків. А дорослим – овочеві набори.  

Головним організатором змагання виступив засновник клубу «Гросмейстер» Андрій Федик, батько талановитої юної шахістки.   

Ми з гордістю відкрили шаховий клуб “Гросмейстер”. Запрошуємо займатися у ньому всіх бажаючих дітей та підлітків. Це – шанс для молоді Великої Кісниці вразити Україну та з часом й інші країни! Впевнений, що шаховий рух зробить наше село відомим, – сказав Андрій Федик.

За його словами, у Великій Кісниці завжди були прихильники «королівської гри». Але тепер засновник клубу прагне вивести шаховий спорт у селі на значно вищий рівень. Тренуватиме молодь місцевий шахіст Роман Кожухар.    

Фелікс ЖАНІН, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top