skip to Main Content

У Вінниці оселився унікальний білий кенгуру-альбінос

До Вінниці рідкісного сумчастого, що належить до найменших за розміром кенгуру – валлабі, привезли із Полтавського зоопарку. Про це інформують у Подільському зоопарку.

Переїзд – це стрес для тварини, тому в цей період її імунна система слабне. Тож адміністрація Подільського зоопарку вирішила не наражати тварину на небезпеку і до настання тепла утримувати її у теплому зимівнику.

Наразі у зоопарку тривають ветеринарно-профілактичні заходи. Готують до перебування у відкритому вольєрі і нового мешканця.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, тварина ще зовсім молода, це самець. Коли він подорослішає, йому підберуть пару для подальшого відтворення та збагачення колекції Подільського зоопарку.

В раціоні сумчастого сіно, овес, морква та яблука. Полюбляє він і варену картоплю. Батьківщина валлабі, як і більшості його родичів, Австралія. Легенди про кенгуру у місцевих мешканців передаються з покоління в покоління. Так, за віруваннями деяких племен, у кенгуру втілилися душі предків, – інформують у Подільському зоопарку.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top