skip to Main Content

У Вінниці перейменували річку у Перемилю

Керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Вінниці Янна Чайковська та менеджерка проєктів Анастасія Стовпець висвітлили цінність природних водойм та обговорили важливий документ – Концепцію малих річок-2035, інформує сайт міськради.

Ми пропонуємо не чекати, поки у нас з’явиться багато красивих лавок біля річок чи облаштованих стежок, а вже починати досліджувати ці простори та створювати позитивний транзит біля річок», – зазначила Янна Чайковська.

Також разом з учасниками мистецького заходу прибирали місцевий ставок. Як зазначила фахівчиня, сміття назбиралось чимало, зокрема пакети та пляшки.

Ми дістали з води навіть залишки старих меблів. Прикро визнавати, що опинились вони у ставку внаслідок людської діяльності та байдужості. Тому ми щиро вдячні всім, хто долучився до прибирання, аби зробити водойму здоровішою. А двом найактивнішим учасникам ми вручили брендовані худі від проєкту Малі річки Вінниці», – каже Янна Чайковська.

А важливим результатом події стало повернення історичної назви однієї з малих річок Вінниці – Перемиля. Спеціалісти КП «Інститут розвитку міст» відзначили, що саме таку назву ця річка носила на старих мапах міста, а зараз її часто називають Лісовою. Там були встановлені навігаційні таблички з QR-кодом. Це надихає більше людей досліджувати та пізнавати водойми, а також прогулюватись пішохідними маршрутами вздовж цієї річки. Історія Перемилі віддзеркалює важливість збереження спільної пам’яті та сприяє створенню зв’язку між минулим і сучасністю.

Фелікс ЖАНІН, фото Миколи Геркалюка

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top