skip to Main Content

У Вінниці презентували стрічку про бійців 3-ї окремої штурмової бригади

З другого по 22 травня у прокаті йде документальний фільм «Ми були рекрутами». Ця стрічка не залишила байдужим жодного глядача, адже вона розповідає про справжніх героїв нашого часу – бійців третьої окремої штурмової бригади ЗСУ.

На відміну від рядових військових фільмів, де героїзм штучно створений, “Ми були рекрутами” показує реальні події та емоції. У ньому немає акторів з вивченими текстами, адже головні ролі у ньому виконують самі бійці, які пройшли крізь пекло війни.

Вісім бійців 3-ї окремої штурмової бригади поділилися своїми історіями. Вони пережили контузії, обстріли, втрату друзів, блокаду Маріуполя та голод. Їхні розповіді щирі та пронизливі, адже вони йдуть з глибини душі.

Війна – це не так, як нам здебільшого показують у фільмах. Війна-це не про романтику. Це біль, страх, кров, – розповіла у своєму інтервʼю снайперка Хельга.

До повномасштабного вторгнення ці люди жили звичайним життям, мали свої мрії та плани. Але війна змінила все. Їх об’єднала одна мета – захистити Україну від ворога.

Один із героїв фільму, військовий Олександр з позивним “Схід”, до війни працював охоронцем на цивільних суднах у Сомалі. Про початок повномасштабного вторгнення він дізнався не одразу, а лише 26 лютого. Розірвавши контракт, вирушив до Маріуполя.

Нам перед операцією сказали, що ви летите в Маріуполь, і вас доставлять найкращі пілоти цієї країни. Я спочатку скептично поставився до цього, але коли ми злетіли, я зрозумів, що це дійсно так. У нас також був наказ взяти цивільний одяг, – розповів боєць “Схід”.

Після важких боїв прийшов наказ-зберегти життя. Олександр не розглядав варіант полону, він сім днів ховався на території «Азовсталі». А потім вирішив рятуватися.

Він пройшов близько 200 кілометрів, стираючи ноги в кров. Про те, як вижив, Олександр розповів у своїй книзі.

Пройшовши 200 кілометрів пішки, стерши ноги в кров, все ж я зміг здобути для себе свободу. А як це було, там багато пригод, все це вже буде описано в книзі, – анонсував Олександр.

Про історії інших військових можна дізнатися після перегляду фільму.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top