skip to Main Content

У Вінниці відкривають унікальну виставку малюнків на склі

Ця виставка експонуватиметься у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї до 30 вересня. Відкриття відбудеться 11 липня о 15:00. Це будуть роботи на склі з колекції Віктора Косаківського, інформують у музеї.

Він – знаний вінницький етнограф, фольклорист, археолог, музеєзнавець, народний майстер, кандидат історичних наук, доцент кафедри культури методики навчання історії та спеціальних історичних дисциплін ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Майстер займається різними видами народних ремесел, зокрема: малюванням на склі, плетінням з лози, писанкарством, виготовленням іграшок з глини тощо.

Cеред різних видів декоративно-вжиткового мистецтва українців Східного Поділля помітне місце посідає малювання на склі. Мистецтво малюнку на склі — це захоплююча та унікальна техніка, що дозволяє створювати неймовірно красиві і оригінальні витвори. Це вид декоративного мистецтва, що потребує особливої майстерності, уваги до деталей і творчого підходу. Це поєднання традиційного мистецтва з сучасними техніками, що дозволяє створювати неповторні витвори.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top