skip to Main Content

У Вовчанську залишилося півтисячі українців

Упродовж минулої доби росіяни били по  Харкову. Натомість артилерійських, мінометних та авіаударів ворога зазнали понад три десятки населених пунктів області.

Ворог бив з артилерії та мінометів по населених пунктах Липці, Веселе, Нескучне, Стариця, Зарічне, Зелений Яр, Гонтарівка, Томахівка, Юрченкове, Вовчанськ та іншим. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Липці, Нескучне, Стариця та інші. 

Ситуація у Вовчанську

Станом на 13 травня у Вовчанську залишається 500 людей. Про це розказав начальник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Ситуація важка, але контрольована. Вже четверту добу агресор завдає ударів по місту, велика кількість руйнувань. ЗСУ контролюють місто. Чути і перестрілки, ведуться бої на околицях міста, сам Вовчанськ — у 4 км від кордону, тобто місто — на лінії фронту. Працюємо над евакуацією. Приблизно 500 мешканців є в місті. Працюємо, щоб евакуювати, — повідомляє Гамбарашвілі.

Ситуація на фронті

Глава розвідки США Авріл Хейнс стверджує, що ситуація на фронті для України значно погіршилася. І пов’язано це із затримкою західного озброєння, українські війська – вразливіші.

І хоча путін офіційно не оголошував про свої наміри взяти Харків, місто залишається його чіткою ціллю, стверджує Хейнс. Вона нагадала, що друга “столиця” України була ключовою ціллю повномасштабного вторгнення правителя росії в лютому 2022 року.

Як відомо, у п’ятницю, 10 травня, росія розпочала штурми на кордоні Харківської області. Сьогодні DeepState заявив, що армія рф має просування в Красногорівці, біля Володимирівки та окупувала Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку. 

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top