skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Україна надала докази підтримки війни олімпійцями з країн-агресорів

Україна звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з доказами підтримки війни атлетами, які кваліфікувалися на Олімпійські ігри. Лист підписали президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. Про це інформують у Національному олімпійському комітеті України.

Українська сторона вважає, що представникам країн-агресорів не слід дозволяти брати участь у будь-яких міжнародних заходах та змаганнях у будь-якому статусі, включаючи статус індивідуального нейтрального атлета (AIN). Серед спортсменів, які отримали дозвіл на участь у Олімпійських іграх від МОК, є представники російської федерації та республіки білорусь. Підписанти звертають увагу, що ці спортсмени підтримують війну в Україні та політику російського диктатора і не відповідають достатнім критеріям для отримання статусу індивідуального нейтрального атлета (AIN).

Мова йде про таких спортсменів: Алан Остаєв (боротьба), Магомед Муртазалієв (боротьба), Арслан Багаєв (боротьба), Аліна Касабієва (боротьба), Наталія Малишева (боротьба), Абдула Курбанов (боротьба), Начин Монгуш (боротьба), Іван Літвінович (стрибки на батуті), Анжела Бладцева (стрибки на батуті), Дар’я Чуприс(стрільба), Ганна Церах (велоспорт), Георгій Гуртсиєв(тхеквондо), Анастасія Шкурдай (плавання), Іван Штиль(веслування на каное), Олексій Коровашков (веслування на каное).

Українська сторона наголошує, що вся російська спортивна спільнота є інструментом російської державної політики, і спортсмени з російським громадянством не можуть бути нейтральними. Це підриває основи міжнародної спортивної спільноти та ставить під сумнів справедливість і неупередженість спортивних змагань.

Незмінною залишається позицію України: доки російські війська за підтримки білоруського уряду продовжують вести свою жорстоку війну проти українського народу, необхідно запровадити заборону на участь російських і білоруських спортсменів у будь-яких міжнародних заходах та змаганнях у будь-якому статусі, включаючи статус індивідуального нейтрального атлета (AIN).

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top