skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

“В американців паніка” – мешканка Флориди розповіла про ураган “Мілтон”

В ніч четверга, 10 жовтня, ураган “Мілтон” досягнув американського штату Флорида. Його категорію небезпеки понизили до другого рівня; швидкість вітру становить 177 км на годину. Водночас ураган продовжить створювати небезпечні для життя штормові припливи, зливи і руйнівні вітри.

Ексклюзивний коментар

Маргарита Гербина, мешканка Флориди, розповіла виданню “СічНьюз” про те, як американці готувалися до урагану.

Ми постійно моніторимо ситуацію, яка відбувається в сусідніх регіонах. В нас сильний вітер. Полиці магазинів порожні, люди забивали вікна, навчання в школах відмінили, зв’язку практично немає, – розповідає Маргарита.

Як каже дівчина, в американців паніка, на дорогах був хаос, адже більшість намагалася евакуюватися.

Про можливу повінь попередили майже два мільйони людей, які мешкають у містах Тампа, Сент-Пітерсберг та Кліруотер.

Нам на телефон постійно приходять сповіщення та попередження про ураган. Журналісти повідомляють про ситуацію. Страшно, але ми віримо в краще, – додає Маргарита.

Наслідки урагану

Згодом стало відомо, що у Флориді внаслідок урагану без світла залишились понад 1,1 мільйони будинків і підприємств. Очікується, що кількість відключень зростатиме в міру того, як тропічний штормовий вітер просуватиметься вглиб штату.

У місті Сент-Пітерсберг за три години випало майже 23 сантиметри опадів: це тримісячна середня норма дощу для цього міста. Водночас у Тампі оголошено найвищий рівень небезпеки повеней, оскільки випало від 25 до 35 см опадів.

За даними Національного центру ураганів США, після того, як центр “Мілтона” вийшов на берег, його перекваліфікували у другу категорію. Швидкість вітру знизилась до 177 км на годину.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Читайте також

Чому під час війни у бібліотеках підвищився попит на психологічну літературу

Лесі Нікітюк зробили пропозицію: популярна телеведуча та блогерка зіграє головну роль у комедії «Песики»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top