skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

В Козятині туристам пропонують оглянути незвичні «рублі»

У часи війни не всім хочеться подорожувати далеко від дому, але тимчасова зміна обстановка є дуже корисною. В цьому плані може допомогти регіональний туризм. Тому сайт «СічНьюз» продовжує серію фоторепортажів про подорожі Вінниччиною.

Для більшості місто Козятин – це просто великий залізничний вузол, годину їхати від Вінниці. Або трохи більше електричкою, що зовсім дешево. 

Але й там є багато чого подивитися. Приміром,  приміщення залізничного вокзалу, якому понад 100 років. Воно суттєво не перероблялося з того часу (на відміну від інших вокзалів) і фактично є історичною пам’яткою. Серед іншого, там можна побачити величне приміщення вокзального ресторану, який свого часу відвідував російський імператор Микола II. А ось шикарний центральний вхід певним чином псують яскраві скульптури радянських робітників, встановлені у відповідні часи.

По дорозі з вокзалу до міста можна сфоткатися біля пам’ятнику паровозу – це як літак на проспекті Космонавтів у Вінниці. 

У Козятині мешкає не так багато людей (за попередніми даними – понад 22 тисячі), тому там можна у тиші відпочити у скверах. Лавочок не бракує, є де присісти випадковому туристу.

У центрі є невеликий, проти насичений різноплановими експонатами музей міста. Екскурсовод пропонує оглянути … «рублі». Виявляється, це не гроші, а однойменні старовинні дерев’яні пристрої для чистки одягу. Далі охочим пропонують приміряти костюми за мотивами знаменитої комедії «Весілля у Малинівці».

Окрема зала присвячена відомим людям, які побували в Козятині. Серед них не лише історичні постаті, але й сучасні вінничани. Наприклад, заступник директора Вінницького фізико-математичного ліцею № 17 і «зірковий» вчитель інформатики і програмування Юрій Пасіхов. Він одним із перших в нашій країні власними руками створив персональний комп’ютер.       

Фелікс ЖАНІН,
фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top