skip to Main Content

Верховний Суд повернув гідроспоруду громаді на Вінниччині

Жмеринською окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів Барської територіальної громади у розпорядженні належним їй майном. Йдеться про гідротехнічну споруду в одному з сіл громади (площею 2,5 тис. м² та вартістю понад 20 млн гривень). Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

У 2023 році рішенням Барського районного суду, яке залишено без змін постановою Вінницького апеляційного суду, відмовлено у задоволенні позову прокурора про визнання недійсними правочинів та скасування державної реєстрації права власності на гідроспоруду за приватною особою, попри незаконність дій щодо відчуження майна.

Суд фактично позбавив громаду права власності на гідротехнічну споруду, а відтак – змоги отримувати додаткові кошти у бюджет від оренди майна. До того ж, вона нерозривно пов’язана з водним об’єктом та земельною ділянкою, на якій розташована, і не може бути відокремлена від останніх.

Зважаючи на очевидний характер порушень інтересів держави й громади, Вінницька обласна прокуратура оскаржила судові рішення до Верховного Суду.

Постановою Верховного Суду від 05.06.2024 року касаційну скаргу прокуратури задоволено та ухвалено нове рішення, яким позовні вимоги про визнання недійсними правочинів, скасування державної реєстрації та припинення права власності на гідроспоруду за приватною особою задоволено.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top