skip to Main Content

Від вибуху гранати загинув помічник Залужного

На Київщині від вибуху гранати нового західного зразка загинув помічник Головнокомандувача ЗСУ майор Геннадій Частяков. Боєприпас був частиною «подарункового набору», який колега вручив військовослужбовцю на день народження. 13-річного сина Частякова госпіталізували у тяжкому стані.

Невимовний біль і важка втрата для Збройних сил України і для мене особисто, – йдеться у повідомленні головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Він підтвердив факт гибелі військовослужбовця, що був його помічником.

В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Зокрема , міністр МВС Ігор Клименко оприлюднив одну з версій цього трагічного випадку.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. У квартирі поліція знайшла ще пʼять таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу, – зазначає він.

Не говорять про умисне вбивство майора і в МВС. Проте поліція знайшла колегу, котрий представив йому такий подарунок. В його кабінеті бути проведені обшуки та вилучено ще дві гранати такого ж зразка.

Додамо, що ці гранати німецького виробництва, які Україна отримала ще на початку повномасштабного вторгнення.

Посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах, журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що з імовірність 99,9% це трагічний випадок. За його словами, Частяков нібито подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми. Хоча співрозмовник «Української правди» в Генштабі зазначив, що Геннадій закінчував військову Академію в Одесі. І точно знав, як варто поводитися з гранатою.

Натомість, речниця МВС Мар’яна Рева в ранковому ефірі «Радіо Свобода».

Особа, яка ймовірно подарувала ці речі, зізналася. Чоловік попередив, що гранати – бойові. Ймовірно, загиблий не повірив в цю інформацію.

Речниця МВС зазначила, що правоохоронці вже провели невідкладні слідчі дії. Надалі буде визначений статус цієї людини.

Водночас в коментарях можна натрапити на різні думки, зокрема, й вінничан. Хтось досі плутається в догадках про справжні причини загибелі, хтось проявляє щирі співчуття. Інші ж пишуть про зачистку перед виборами та необхідність захисту головнокомандувача Залужного. Оскільки досі немає версії, яку можна було б визначити як остаточну, дискусії  та здогадки продовжуються.

На місці трагедії досі тривають слідчі дії. Провадження відкрито за двома статтями — за фактом загибелі людини та незаконного поводження із боєприпасами.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top