skip to Main Content

Відкрили перший в Україні парк розваг для дітей з особливими потребами

На подвір’ї центру соціальних послуг «Джерело» у Львові відкрили ігровий майданчик для дітей з інвалідністю. Його заспонсорувало подружжя американців, засновники організації «The Bridge of Life» Едді та Тетяна Вейн. У Львівській міськраді повідомили, що такий майданчик – перший в Україні.

Парк розваг та відкриттів поділений на дві зони – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з розладами спектру аутизму. Діти з фізичними обмеженнями можуть безпечно покататися на гойдалці, їх фіксують у кріслі пасками безпеки. Є гойдалки для дітей у колісних кріслах. На круговій каруселі дітей розвертають обличчям до парку. На майданчику є сенсорні локації для зорового контакту, щоб викликати у дітей певні асоціації, панелі із звуками музичних інструментів, кольорові гумові іграшки, велика гірка, міні-футбольне поле.
Будівництво майданчика заспонсорувало подружжя американців, яке обійшлося їм у 60 тисяч доларів.

Так діти з інвалідністю відволікаються від реальності і поринають у світ, де їм радісно, тепло і безпечно. Це місце радості і відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей саме з такими діагнозами і типами інвалідності. Саме у Львові ми заклали хороший фундамент для нашої праці в Україні. Таких парків немає в Україні, і ми сподіваємося, що після перемоги першим, що будуть робити в Україні, це спеціальні майданчики для дітей, для людей похилого віку, – розповів меценат Едді Вейн.

Центр соціальних послуг «Джерело» вже понад 30 років допомагає дітям та молоді з інвалідністю. Соціальні та реабілітаційні послуги надаються коштом міського бюджету (80%) та частково за рахунок благодійності. На денних програмах «Джерела» займаються 136 дітей з інвалідністю, на ранньому втручанні – понад 100 сімей з дітьми із групи ризику чи з інвалідністю. Комплексну реабілітацію отримують понад 400 дітей в рік. У Львові працює шість осередків «Джерела».

“СічНьюз”, за інформацією zaxid.net

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top