skip to Main Content

Вінничан запрошують безкоштовно вчитися на суддів із флаг-футболу

Флаг-футбол – це безконтактний різновид американського футболу. Що зупинити суперника із м’ячем, необхідно зірвати прапорець у нього на поясі. Нещодавно флаг-футбол отримав статус олімпійського виду спорту. Через це популярність і масовість його в Україні стрімко зростають. Не дивно, що виникла гостра потреба і у нових футбольних суддях.

Щоб допомогти вирішити цю проблему, команда з американського футболу «Вінницькі вовки»  оголосила про старт безкоштовного навчального курсу для тих, хто прагне стати суддею з флаг-футболу.  Запрошують всіх, незалежно від віку, статі, досвіду у спортивній сфері – кожен отримає необхідну підтримку та знання для успішного старту. Навчання стартує 13 травня. Воно проходитиме  в онлайн- та офлайн-форматах.  

Організатори курсів наголошують, що можливість стати спортивним арбітром, це додатковий заробіток та можливість подорожувати (із компенсацією витрат житла та харчування).

В першу чергу ми запрошуємо на курси людей зі спортивним досвідом. Приміром, вчителів фізкультури, колишніх спортсменів. Бажано, щоб вони представляли ігрові види спорту, але це не обов’язково. Взагалі суддею може стати будь-хто, якщо є бажання вивчити правила флаг-футболу і розібратися у них, – прокоментував співзасновник клубу «Вінницькі вовки» Євген Хомин.    

Підготовка судді-початківця триває два-три тижні. А взагалі навчання йде у три етапи. До нього входить не лише теорія, але й практика на матчі. Не обійдеться і без екзамену. Хто пройде все, цього року вже зможе обслуговувати матчі чемпіонату і Кубку України!

Останнім часом почали проводити більше змагань, турнірів, в тому числі і дитячих. Також ми активно почали готуватися до започаткування на Вінниччині шкільної ліги з флаг-футболу. Тому потреба у кваліфікованих суддях постійно зростає, – додав Євген Хомин.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top