skip to Main Content

Вінничан запрошують на майстер-класи до Великодня

До Великодня залишилось три тижні. Тож Офіс туризму Вінниці підготував для всіх охочих два тематичні майстеркласи: з виготовлення великодньої серветки і з розпису традиційної пасхальної писанки. Про це інформують у міській раді.

Розпис по текстилю

Перший майстерклас 20 квітня проведе вінницька майстриня Леся Зіаннурова, яка навчить користуватися особливими фарбами для розпису по текстилю і пензлями, які підходять саме для цієї техніки. Головною особливістю серветки на цьому майстеркласі стане малюнок з символікою Великодня: крашанками, великодньою бабою (паскою), свічечкою і гіллям верби. Тож такий виріб можна буде покласти до святкового кошика, або ж презентувати комусь у подарунок.

Реєстрація – за посиланням.

Розпис великодньої писанки

А через тиждень після цього, 27 квітня, відбудеться майстер-клас із розпису великодньої писанки. Майстриня Надія Стадник-Федоренко розповість учасникам про традиції святкування Великодня, символіку орнаментів і навчить створювати справжні писанки. Учасники малюватимуть воском за допомогою писачків на уже видутих яйцях. А потім додаватимуть фарбу, щоб надати писанкам яскравих кольорів.

Реєстрація – за посиланням.

Обидва майстер-класи відбудуться у рамках АртКлубу «Твори з BYVI» в приміщенні музею моделей транспорту (вул. Соборна, 64). Початок – об 11:00.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top