skip to Main Content

Вінничанин Денис Бадіка загинув під час транспортування поранених із “Азовсталі”

Сьогодні, 11 червня, Вінниця проводжає у вічність мужнього воїна Дениса Бадіка. З початком повномасштабного російського вторгнення юний офіцер, випускник Харківського національного університету Повітряних Сил став на захист Батьківщини. Служив у лавах 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди». Був членом екіпажу Мі-8, який виконував бойові вильоти з ураження ворога та здійснював рейси із провізією, медикаментами, зброєю до оточених оборонців «Азовсталі», евакуйовуючи поранених.

31 березня 2022 року їхній черговий виліт завершився трагічно. На зворотному шляху в гелікоптер поцілила ворожа ракета. Екіпаж не вижив. Денису було лише 21… У нього залишились батьки та молодша сестричка.

Денис Бадіка народився 20 липня 2000 року у Вінниці. Після закінчення ліцею № 13 сімнадцятирічний юнак вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання у виші проходив службу на посаді льотчика-штурмана в армійській бригаді.

Як розповідає батько полеглого воїна Михайло Станіславович, Денис мріяв пов’язати своє життя із військовою авіацією. З дитинства практично марив небом. Для цього готував себе зі шкільної парти. Гарно навчався, улюбленим предметом була англійська мова. А ще зміцнював свої фізичні здібності.

Вже є подання про нагородження Дениса посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Андрій
1 місяць тому

Вічна пам’ять Герою!

Back To Top