skip to Main Content

Вінницький прокурор призначений заступником голови НАЗК

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик 24 липня 2024 року призначив своїм заступником Сергія Гупяка. До речі, обидва – із Вінниці.

Як інформують на офіційному сайті НАЗК, до призначення в Національне агентство Сергій Гупяк працював начальником четвертого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. Згодом керував цим відділом.

З 2008 року працював в органах прокуратури, пройшовши шлях від слідчого до начальника управління прокуратури Вінницької області. У 2022-2023 роках був кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро України, увійшовши до трійки переможців конкурсу. Брав участь в цьогорічному конкурсі на посаду Голови НАЗК, де також дійшов до фіналу. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого, згодом – з відзнакою Національну академію прокуратури України.

Як повідомив Голова НАЗК Віктор Павлущик, Сергій Гупяк відповідатиме за реалізацію вже розроблених антикорупційних політик та заходів. За його словами, посилення напрямку експертного стратегічного аналізу корупційних ризиків задля виявлення і усунення корупційних схем в усіх основних сферах функціонування країни – серед пріоритетів НАЗК. Адже від ефективності цього напряму залежить виконання Державної антикорупційної програми і якість життя українців. Досвід роботи Сергія Гупяка, його управлінські якості та бачення викликів і пріоритетів НАЗК, сформоване під час участі у конкурсі на посаду очільника Нацагентства, допоможуть йому ефективно розвивати ці напрями роботи та посилити інституцію, зазначив Віктор Павлущик.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top