skip to Main Content

Вінницький стадіон може отримати ім’я Федора Новіка

30 березня цього року пішов із життя видатний вінницький спортивний організатор Федір Петрович Новік. Днями громадськості  стало відомо, що його іменем хочуть назвати хокейно-легкоатлетичний стадіон в Центральному парку. 

Про це йшлося на підсумковому засіданні обласної федерації хокею на траві. Його вели віце-президенти цієї громадської організації Микола Касянчук та Ігор Волков.

Пропонувалося облаштувати на стадіоні у Центральному парку меморіальну дошку Федору Новіку і надати арені його ім’я. Можливо, на речницю його смерті. Це, безумовно, справедливо, адже саме Федір Петрович був основним «мотором» щодо побудови хокейного стадіону в парку, який є найкращим в Україні та одним із найкращих в Європі.

Учасники засідання підтримали ці пропозиції. Тепер обласна федерація хокею на траві готуватиме відповідні звернення до місцевих органів влади.  

Довідка

Федір Петрович Новік народився 2 листопада 1941 року. У 1972 році очолив комітет по фізичній культурі і спорту Вінницького міськвиконкому. З 1987 по 1990 роки працював заступником голови – директором спортклубу Вінницької облради ВДФСТ профспілок. З 1990 по 1993 роки – голова спорткомітету Вінницького міськвиконкому. А з 1993 по 2005 роки – начальник управління молоді і спорту Вінницької облдержадміністрації.

Створив та очолював з 1998 до 2014 року обласне відділення Національного олімпійського комітету України. Був почесним членом Національного олімпійського комітету України, віце-президентом Федерації хокею на траві України, суддею міжнародної категорії з греко-римської боротьби, майстром спорту СРСР з греко-римської боротьби.

Завдяки наполегливості Федора Новіка в області збережена і примножена матеріально-спортивна база, мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл. З 1993 року в області збудовано 3 стадіони, понад 30 спортивних залів, 270 спортивних майданчиків, відкрито 16 нових дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У 2012 році завершено будівництво найкращого в Україні хокейно-легкоатлетичного стадіону зі штучним покриттям та спортивно-побутового корпусу стадіону.

Упродовж роботи на керівних посадах галузі фізичної культури та спорту, Федір Новік вирішив питання для поліпшення житлово-побутових умов понад як 100 видатним спортсменам Вінниччини.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top