skip to Main Content

Вінниця проводжає у вічність Захисника Андрія Цвяха

Вінницька громада сьогодні прощається із Захисником Андрієм Цвяхом. Воїн боронив Україну у 2014-2015 рр. в АТО, став на її захист і на початку повномасштабного російського вторгнення. Вже з 24 лютого перебував на бойових позиціях. Воював у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у жорстоких боях на Донецькому, а згодом на Харківському напрямках. Загинув 18 березня цього року поблизу села Синьківка Куп’янського району. Життя воїна обірвалося у 40 років… Вдома на нього чекали дружина та одинадцятирічний син, інформує сайт міськради.


Народився Андрій Цвях 10 жовтня 1983 року у Вінницьких Хуторах, там же зростав і навчався. Після закінчення місцевої школи розпочався його трудовий шлях.

-Андрій був добрим та трудолюбивим. Змалечку допомагав мамі, брався за будь-яку роботу, щоб принести гроші в сім’ю. Таким залишився на все своє життя, – розповідає дружина полеглого Героя Олена. – У зоні АТО він не лише набув бойовий досвід, а й професію механіка-електрика. Довгий час працював у Вінниці у тролейбусному депо, а останніми перед війною роками на Стрижавському кар’єрі…

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!
Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Василь
3 місяців тому

Слава Герою! Вічна пам’ять!

Back To Top