skip to Main Content

Виявили аферистів, які представлялися службою безпеки банків

Правоохоронці провели в обласному центрі спецоперацію по затриманню фігурантів та ліквідували так званий шахрайський міні «call-центр». За скоєне їм загрожує до 8 років ув’язнення, інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Відомо, що зловмисники видавали себе за співробітників служби безпеки банку та у телефонній розмові повідомляли жертвам, переважно це жінки різного віку, що з їхніх рахунків сторонні особи намагаються зняти кошти. Щоб нібито захистити заощадження, «клієнтам» пропонували здійснити певний алгоритм дій у мобільному додатку фінансової установи. Таким чином аферисти отримували доступ до персональних даних банківських карток потерпілих, після чого здійснювали перекази коштів на підконтрольні рахунки. Або ж змушували людей самим переводити гроші на їхні картки.

29 травня поліцейські затримали одного з фігурантів одразу після вчинення ним чергового злочину. За цією схемою 26-річний вінничанин, раніше судимий за майнові злочини, виманив у 51-річної жительки Хмельницької області понад 83 тисячі гривень, а два тижні тому ошукав 65-річну мешканку Львівщини на майже 17 000 грн.

У зловмисника був 21-річний спільник, теж вінничанин, який ще підшукував серед малозабезпечених молодиків, охочих за символічну винагороду надати свої банківські картки для переведення грошей потерпілих.

Також в одному з сіл Вінницького району в орендованому помешканні правоохоронці виявили спеціально обладнане місце в кімнаті зі звукоізоляційними плівками та матеріалами для поглинання сторонніх шумів, де молодики безпосередньо й ошукували громадян.

В ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські та сім-карти, а також інші речові докази.

Організатора шахрайської схеми, поліцейські затримали у процесуальному порядку та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Обом чоловікам слідчі вже повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top