skip to Main Content

Як вберегтися від величезних бурульок, що висять над головами

Останніми днями Вінницю продовжує засипати снігом. Проте зимове диво може перетворитися на смертельну пастку. Величезні бурульки, які утворилися внаслідок перепадів температур, висять над головами містян. Нестійкі погодні умови – відлига вдень та мороз вночі, значне накопичення снігу на покрівлях будівель сприяють активному утворенню бурульок і приводять до сповзання снігової маси, особливо зі старих будинків. Найбільш небезпечними є старі будинки й багатоповерхівки.

Варто бути обережним, йдучи повз будинки в період танення снігу, адже бурулька не обирає, кому впасти на голову. Категорично забороняється заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев. Проходячи ці місця, спочатку необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів і бурульок.

Поради, щоб не травмуватися

Аби не травмуватися під час падіння снігу чи великої бурульки з даху будівлі, радимо дотримуватись правил безпечної поведінки на вулиці:

  • необхідно бути уважними, дивитися треба не тільки під ноги, але й вгору, особливо коли йдете поруч з будинками, особливо на вузьких вулицях;
  • по можливості уникайте маршруту під дахами будинків і балконами, з яких звисають бурульки чи нависає пласт снігу;
  • вибирайте безпечний маршрут руху вулицями міста;
  • обминайте розсипи льоду поблизу будинків. Це означає, що з даху вже падали бурульки;
  • не заходьте в зону небезпечної ділянки, обмежену попереджувальною стрічкою;
  • обов’язково пояснюйте дітям про небезпеку падіння снігу та бурульок.

Якщо через падіння з даху бурульки або снігу постраждала людина, їй треба звернутися до лікаря або відразу на місце події викликати швидку медичну допомогу.

Поради для тих, хто живе в приватному будинку

Якщо ви живете у своєму будинку, то наявність заметів у дворі має обов’язково наштовхнути на думку, що потрібно почистити дах. Багато господарів не беруть до уваги цей факт. Між тим, накопичення сніжного насту на поверхні покрівлі загрожує великою кількістю неприємних наслідків. Наприклад, замет з даху може в один момент звалитися на перехожих, на припаркований у дворі автомобіль або на інші споруди. Крім того, під вагою снігового насту, покрівля може просто не витримати і проломитися, а її ремонт обійдеться в досить круглу суму.

Для забезпечення захисту прибудинкової території від сходження сніжної лавини з даху, на покрівлі обладнуються спеціальні пристосування. Зокрема, стандартна структура снігозахисної огорожі являє собою конструкцію зі сталі і полімеру, яка облаштовується в місцях можливого сходження снігу або ж по всьому периметру будівлі. Це досить недороге пристосування дозволить вам уникнути можливих проблем.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top