skip to Main Content

За кар’єру в окупаційних «органах влади» загрожує десять років позбавлення волі

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жителю Генічеського району Херсонщини (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 37-річний підозрюваний до 24 лютого 2022 року працював у м. Генічеську торговим представником фірми з продажу харчової продукції. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Після окупації Херсонщини російськими збройними формуваннями чоловік, маючи «претензії» до чинної влади України, добровільно вирішив залишитися на окупованій території та працевлаштуватися у псевдодержавних органах окупаційної адміністрації.

Він свідомо погодився зайняти посаду «виконувача обов’язків керівника клієнтської служби Генічеського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування російської федерації по Херсонській області», на якій перебуває й досі, продовжуючи здійснювати злочинну антиукраїнську діяльність.

Також за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру в колабораціонізмі ще одній співробітниці згаданого псевдооргану окупаційної влади, ще стосовно одної обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі до 10 років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top