skip to Main Content

Загиблому Олександру Рибаку пропонують присвоїти звання Героя України

Нещодавно у Калинівці (Вінницька область) на будівлі ліцею №3 відкрили меморіальну дошку на честь військовослужбовця Національної гвардії України Олександра Рибака. Він загинув, захищаючи країну від російських загарбників. Навчався у цьому навчальному закладі.

Олександр Рибак народився 11 вересня 1987 року в місті Калинівці. Після закінчення школи, навчався у Чернятинському фахового коледжі. У 2006 році закінчив Вінницький національний аграрний університет, здобув фах агронома.

Після проходження строкової служби, Олександр став військовослужбовцем за контрактом. З 2010 року служив у Калинівці, був учасником Антитерористичної операції, брав участь у боях під Дебальцевим.

У складі підрозділів 14 штурмової бригади Національної гвардії України «Червона калина» Олександр боронив Україну у найгарячіших точках. Брав участь у боях за Київщину, Сіверськодонецьк, Лисичанськ. 7 травня минулого року Олександр прийняв свій останній бій поблизу села Спірного на Донеччині. Як розповідають побратими, він загинув під час оборонної операції і повернувся додому на щиті як справжній герой України. Пам’ять про Олександра житиме у серцях його дітей, у серцях його побратимів, він навічно занесений у списки військової частини.

Наразі створена петиція до Президента України щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) штаб-сержанту Національної гвардії України 14 штурмової бригади “Червона Калина” Олександру Рибаку.

Олександр пройшов довгий шлях військової служби, понад 16 років. Він був зразком військовослужбовця, патріота, професіонала, який вів за собою людей і був прикладом для багатьох. Олександр залишався вірним військові присязі, стоявши на захисті спокою та незалежності нашої Держави до останього свого подиху. Зробив все, що міг. Але менше, ніж хотів, – пише автор петиції Тетяна Рибак.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top