skip to Main Content

Захворюваність туберкульозом на Вінниччині зросла на 20 %

Туберкульоз не перестає бути актуальним, адже залишається одним з перших у списку причин смерті від інфекційних хвороб у світі. Більше як у 10 мільйонів людей щороку вперше діагностують туберкульоз.

Напередодні Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом в офіційному медіацентрі відбувся брифінг завідувачки інформаційно-аналітичним відділом НКП Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр Ніни Гончар. Спікерка поінформувала про стан захворюваності на цю небезпечну хворобу на Вінниччині, інформує сайт ОВА.

У 2023 році на території Вінницької області зареєстровано 797 нових випадків туберкульозу (вперше діагностовані та рецидиви) проти 665 у 2022-му (+132 випадки). Первинна захворюваність туберкульозом зросла майже на 20%.

Ніна Гончар зазначила, що на епідситуацію з туберкульозу в Україні, окрім дворічної епідемії COVID-19, надзвичайно негативно вплинула збройна агресія рф.

Міграція українців сягає мільйонів. А це ризики контактування з невідомим, невиявленим туберкульозом. Якщо в 2022 році вплив війни пом’якшувало ще відносне благополуччя 2021 року, то у 2023 році в повній мірі проявилася вся негативна тенденція і наслідки поточної ситуації в країні, – підкреслила вона.

Як лікуватися

Для проходження діагностики туберкульозу потрібно звернутись до свого сімейного лікаря. Який алгоритм обстеження? Де на Вінниччині лікують людей, у яких підтвердився туберкульоз? Хто відноситься до груп підвищеного ризику захворювання на туберкульоз?
Більше про це – у відео.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top