skip to Main Content

Закарпатці вийшли на масові протести проти жорсткої мобілізації

Жителі Закарпаття вийшли на протести проти жорстких методів мобілізації, які застосовуються у регіоні. Люди перекрили дороги в районі Мукачевого, вимагаючи припинити “терористичні” методи вручення повісток.

Мітингарі обурені тим, що співробітники військкоматів та поліція виписують повістки всім чоловікам від 18 до 60 років, не зважаючи на стан здоров’я, наявність бойового досвіду чи опіки над малолітніми дітьми.

Всі розуміють, що йде війна, потрібна мобілізація, боремося за незалежність і за найкраще життя для наших дітей. Але такі терористичні, бандитські методи мобілізації, коли у балаклавах просто б’ють та викрадають людей з вулиць – це неприпустимо. Оскільки це порушення всіх прав та свобод людини, – пишуть організатори.

Чого хочуть мітингарі

Мітингарі вимагають видачу повісток цивілізованим і законним методом. Тим часом у соцмережах і ЗМІ з’являються повідомлення про те, що на Закарпатті співробітники військкоматів та поліція виписують повістки всім чоловікам від 18 до 60 років – незалежно від стану здоров’я, наявності у них бойового досвіду чи опіки над малолітніми дітьми. У Закарпатській ОДА видали розпорядження про те, що всі чоловіки, які в’їжджають в область, мають стати на військовий облік протягом 24 годин.

Коментар експерта

Юридичний експерт “СічНьюз” прокоментував законність таких методів вручення повісток.

Під час війни ТЦК дозволили видавати повістки поза територіальним принципом. Власне через відсутність дійсного військово облікового документи і виникають непорозуміння з ТЦК у військовозобов’язаних, які виїжджають до іншого регіону.

Також він додав, що вимога до військовозобов’язаних  мати чинний військово-обліковий документ не є новинкю військового часу. Вона існувала завжди. Для того, щоб уникнути непорозумінь з ТЦК, потрібно мати при собі військово-обліковий документ.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top