skip to Main Content

Засудили чиновника через закупівлю електроенергії із завищенням на 210 %

Нині ціна на електроенергію “взлетіла до небес”. Тому інформація про махінації на цьому тлі дуже дратує споживачів. Приміром, стало відомо, що начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району визнано винуватим у службовій недбалості. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Начальник відділу упродовж 2021 року безпідставно, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», підписував додаткові угоди до договору з ТОВ «Енера Вінниця» про постачання енергії із завищенням ціни на понад 210 %. Внаслідок таких дій постачальнику з місцевого бюджету було зайво сплачено 336 тис. грн. На сьогодні збитки за рішенням суду відшкодовано.

Обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з проведенням процедур закупівлі та укладенням договорів про закупівлю з використанням бюджетних коштів, строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 5950 грн. І звільнено від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top