skip to Main Content

Зрадниці Таїсії Повалій загрожує 12-річний термін

Народній депутатці України VII скликання від забороненої «партії регіонів», колишній народній артистці України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, публічних закликах до агресивної війни та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України й глорифікації її учасників. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними сторони обвинувачення, підозрювана у 2014 році виїхала до росії, нині живе у москві та провадить творчу й підприємницьку діяльність. У 2023 році отримала громадянство російської федерації. Як стало відомо редакції “СічНьюз”, мова йде про співачку Таїсію Повалій.

Маючи свідомі антиукраїнські ідеологічні мотиви, артистка активно виступає на підтримку російського президента, зокрема шляхом участі у різноманітних політичних акціях.

Так, у серпні 2023 року в м. Уфі вона взяла участь у федеральному заході – фестивалі патріотичної пісні «Час героїв», присвяченому дню народження командира 112-ї башкирської кавалерійської дивізії. Там артистка говорила про російські патріотизм і духовність, і що саме таких почуттів їй не вистачало під час «переворотів» в Україні. У вересні того ж року вона була учасницею концерту до «80-річчя звільнення Луганська від фашистських загарбників».

У своїх інтерв’ю підозрювана говорить, що вона знаходиться в росії, бо саме там «правда»; що Україна зомбована; що в Україні вона зіткнулася з нацизмом. Відтак повномасштабне вторгнення рф в Україну сприймає як «время справедливости и спасения».
За вказані злочини передбачено покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “”СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top