skip to Main Content

16-річний вінницький штангіст перевиконав майстерський норматив

Чемпіонат області з важкої атлетики серед юнаків до 17 років слугував відбором на чемпіонат України, який відбудеться у середині цього місяця. На поміст виходили близько півсотні учасників із Турбова, Жмеринки, Вінницького району Городківки і господарів.    

В командному заліку закономірно перемогла збірна Вінниці. Разом із нею трійку найкращих склали команди Городківки і Тульчина.

Наше 16-річне дарування Михайло Новосад на чемпіонаті області не лише переміг, а й  перевиконав на 15 кг норматив майстра спорту у двоборстві. Зокрема, у ривку підняв 128 кг, у поштовху —  156 кг. Тепер на чемпіонаті України він боротиметься за путівку на чемпіонат Європи. Він проходитиме в Греції в червні, — розповів старший тренер збірної області Костянтин Соцков. 

На урочистому відкритті змагання привітали із 40-річчям почесного президента обласної федерації важкої атлетики Ігоря Любарського. Він, серед іншого, звернув увагу на неабиякий потенціал Михайла Новосада.

За словами тренерів, Михайло є олімпійською надією Вінниччини у наступному відбірному циклі. За плечима спортсмен вже має серйозні досягнення. Раніше він був срібним призером чемпіонату України серед кадетів і срібним призером чемпіонату Європи серед юнаків (до 15 років).

Вінницька обласна федерація важкої атлетики створила Михайлу Новосаду гарні умови для спортивного розвитку. Зокрема, його забезпечили безкоштовним проживанням (у готелі), посиленим  спортивним харчуванням (у ресторані) і вітамінними комплексами.

За словами тренерів, такі талановиті спортсмени-«легіонери», як локомотиви, тягнуть за собою всіх молодих перспективних штангістів Вінниччини.    

Ми посилюємо вінницьку важку атлетику запрошенням талановитих молодих штангістів з інших регіонів. Їм створюються всі умови для розвитку. Такого немає ніде в Україні. «Першою ластівкою» став круглий сирота Сергій Колесник із Хмельниччини, який торік побив п’ять юніорських національних рекордів. Наша основна задача — підготовка олімпійців і здобути медалей на Іграх, — прокоментував Ігор Любарський.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top