skip to Main Content

Авдіївка – ситуація на фронті та плани окупантів

Авдіївка й досі залишається найгарячішим центром бойових дій та російських обстрілів. Лише за попередню добу там наші Сили оборони відбили десять атак ворога. В місті й досі перебуває майже півтори тисячі цивільних.

Навіть на шосту добу після початку масованого наступу росіян навколо Авдіївки фронт не затихає. Військові повідомляють, що окупанти обстрілюють місто з артилерії і танків. ЗСУ ж нещадно нищать ворога.

За словами Івана Секача, прес-офіцера 110-ї окремої механізованої бригади, що стримує ворожу навалу на північний схід від Авдіївки, окупанти не змогли подавити українську артилерію і пішли у штурм. Більшість загарбників вдалося ліквідувати.

Там були великі колони техніки – «Тигри», танки та БМП. Було задіяно сотню броньованої техніки. Велика кількість особового складу, – каже один із військовослужбовців 110 ОМБр ЗСУ.

Боєць визнає: окупанти прорвались до схилу, але розвідники не дали їм закріпитися на вершині – росіян вдалося ліквідувати. Окупанти намагаються його захопити, адже це командний пункт над містом:

Всі розуміють її значення. Її втрачати не можна! Він, під нашим контролем, повним.
Одночасно зі штурмами навколо міста окупанти нещадно обстрілюють і саму Авдіївку.
За останній тиждень артилерія, міномети, танки, а ще реактивні системи залпового вогню та авіація противника – перетворюють Авдіївку на гори каміння й піску.

Порахувати, навіть приблизну кількість важких снарядів, бомб та мін випущених окупантами по місту, не беруться навіть військові.

Там, де був будинок на чотири під’їзди, нині залишилося лише три. З обох сторін п’ятиповерхівки дві величезні вирви від вибухів керованих авіаційних бомб. Жителька однієї із квартир і надалі живе у будинку та відмовляється покидати своє зруйноване помешкання.

З півдня від міста, з боку Опитного, майже безперервно долітає відлуння затяжного стрілецького бою. Військові зазначають, що тактика росіян дещо змінилася:

Штурмові дії перейшли в іншу тактику. Тепер вони малими групами почали намагатися просуватися.

До того ж, військові переконані: з дня на день окупанти точно спробують організувати нову масовану атаку на місто. Адже ворог влаштовує безперервні обстріли тривалістю по 10-12 годин.


Нагадаємо, що російські загарбники встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. 31 грудня 2023 року вони планують піднести “подарунок” диктатору рф володимиру путіну.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top