skip to Main Content

Журналісти на передовій: як вони ризикують життям, щоб донести правду світу

Війна завжди вносить свої корективи в усі сфери життя, і журналістика не є виключенням. Цей процес почався з першого дня повномасштабного вторгнення, коли працівники медіа в Україні були вимушені  змінити свою роботу звичайних кореспондентів на військкорів, готових ризикувати життям, щоб забезпечити суспільство інформацією з передової.

З 24 лютого всі журналісти стали військкорами. Й це не дивно, тому що в країні війна. Ця тема нараз є №1.  Це добре, тому що світ повинен знати про події в Україні, – розповіла «СічНьюз» українська журналістка, військовослужбовиця ЗСУ Анастасія Блищик.

Зважаючи на важливість інформації під час військових конфліктів, журналісти стали ключовими фігурами у забезпеченні світової спільноти об’єктивною та достовірною інформацією. Вони виступали не лише як поширювачі новин. Але і як волонтери, які активно допомагали в координації гуманітарної допомоги переселенцям, військовим тощо.

Проте, усупереч неоціненній ролі журналістів у передачі правдивої картини подій з передової, влада не завжди ставилася до них з відповідним розумінням та підтримкою. Це ставало перешкодою для роботи журналістів, які не могли вільно здійснювати свої професійні обов’язки через обмеження, накладені владою.

Є дуже багато моментів, коли українських журналістів не допускають на військові об’єкти, в той час, коли іноземних пропускали без проблем. Це як плювок в душу нашим. Тому що українські журналісти з 2014 року ризикують своїм життя. А іноземні журналісти, які навіть не розуміють, як працювати в зоні бойових дій, часто нехтують безпекою та публікують матеріали, що шкодять нашим військовим, – додає Анастасія.

Однак, попри усі виклики, журналісти продовжували виконувати свою місію – доносити правдиву картину військових подій до глядачів. Їхні зусилля сприяли не лише інформуванню суспільства, а й об’єднанню нації в боротьбі проти загрози.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top